Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε : 2310311140

 Νέα

April 8, 2019
Αρνητική εξέλιξη στο μείζον θέμα των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Για ακόμη μια φορά δεν βγήκε λευκός καπνός από την συνάντηση των αρμοδίων

Σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών, την οποία είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Αθανάσιος Βούρδας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 8/4/2019, με στόχο την επίλυση του προβλήματος που έχει καταστήσει ομήρους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης και ταυτόχρονα απειλεί με εξαφάνιση τον κλάδο των εκπαιδευτών οδηγών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η ΓΣΕΒΕΕ μέσω του Προέδρου της κ. Γ. Καββαθά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών που εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών την οποία εκπροσώπησε η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, καθώς και εκπρόσωποι των σχολών οδηγών.

Όμως ο κ. Βούρδας εφαρμόζοντας μία διχαστική τακτική, αντί να φροντίσει να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση, οδήγησε τα πράγματα σε νέο αδιέξοδο. Συγκεκριμένα, καλώντας εκπροσώπους επαγγελματιών με τελείως αντίθετες απόψεις οι οποίες του ήταν ήδη γνωστές, το μόνο που πέτυχε ήταν να μετατραπεί η σύσκεψη σε πεδίο αντιπαραθέσεων, εξέλιξη που υποχρέωσε τους κκ Γ. Καββαθά και Γ. Χατζηθεοδοσίου να αποχωρήσουν.

Καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης έως και την αποχώρηση των Προέδρων της ΓΣΕΒΕΕ και του ΕΕΑ, ήταν φανερή η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα να μεταθέσει τις ευθύνες του υπουργείου για την πρωτοφανή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Με τον ισχυρισμό ότι δεν ευθύνεται για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, ουσιαστικά επέρριπτε τις ευθύνες προς την Περιφέρεια, αρνούμενος να παραδεχθεί το προφανές. Ότι κυρίως την ευθύνη την έχουν όσοι νομοθετούν.

Η θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι σταθερή, ξεκάθαρη και έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος στη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η εξυγίανση του χώρου είναι ζητούμενο όλων. Δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί η ταλαιπωρία που υφίστανται περίπου 100.000 πολίτες που περιμένουν σχεδόν 7 μήνες να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, ενώ και οι εκπαιδευτές κινδυνεύουν με διάλυση του κλάδου τους.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά λύση εδώ και τώρα από τον αρμόδιο υπουργό, καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστερήσεις.

Και στον ασφαλιστικό τομέα όμως φαίνεται ότι ο νέος νόμος προκαλεί σοβαρότατο πρόβλημα, καθώς ζητά την ασφαλιστική κάλυψη των υποψήφιων οδηγών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, χωρίς όμως να βρίσκεται εντός του οχήματος ο εκπαιδευτής τους αλλά μόνο ο εξεταστής. Αυτή η κρίσιμη παράμετρος προκαλεί σοβαρότατα εμπόδια στη διεξαγωγή εξετάσεων, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτή την στιγμή σταθμίζουν τα δεδομένα προκειμένου να δουν πως θα κινηθούν από εδώ και πέρα. Πάντως, όπως εξήγησε και η κα Μαργαρίτα Αντωνάκη από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, μέχρι τώρα δεν έχει εκδοθεί κανένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Όλα τα παραπάνω προβληματίζουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, την ασφαλιστική αγορά αλλά και όλο τον κλάδο των επαγγελματιών ενώ παρατείνουν την ιδιότυπη ομηρία 100.000 πολιτών.

Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν

πηγή: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών www.eea.gr

Ακολουθεί επιστολή της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών με τα προβλήματα που παρουσιάζει ο ν. 4599 στην εφαρμογή του.

Επιστολή της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών σελίδα 1
Επιστολή της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών σελίδα 2
Επιστολή της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών σελίδα 3
Επιστολή της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών σελίδα 4

Comments are closed.