Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε : 2310311140

 Νέα

March 28, 2019
Aυτόματους κόφτες ταχύτητας για όλα τα αυτοκίνητα από το 2022 σχεδιάζει η ΕΕ

Αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο, σε περίπτωση που εφαρμοστεί, θα είναι σε θέση να αποτρέψει 25.000 θανάτους εντός 15ετίας.

Τα καινούρια αυτοκίνητα, άλλα και τα υπόλοιπα οχήματα που κατασκευάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα περιλαμβάνουν ενσωματωμένο κόφτη ταχύτητας από το 2022, εάν εγκριθεί σχετικό νομοσχέδιο στην Ευρωβουλή.

H νέα τεχνολογία «Intelligent Speed Assistance» είναι μια από τις πιο πρόσφατες εισηγήσεις που έγιναν προκειμένου προωθηθούν ενέργειες για τον ενίσχυση της ασφάλειας στους ευρωπαϊκούς δρόμους και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Άλλα συστήματα για την οδική ασφάλεια περιλαμβάνουν αυτόματα φρένα έκτακτης ανάγκης και ηλεκτρονικούς καταγραφείς δεδομένων σχεδιασμένη, ώστε να «αποθηκεύουν δεδομένα ζωτικής σημασίας σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου τις στιγμές ακριβώς πριν από μια σύγκρουση», σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).

Η τεχνολογία αυτόματων φρένων έχει ως στόχο την αυτόματη αναγνώριση ποδηλατών και πεζών και πρόκειται να ενσωματωθεί σε οχήματα πάσης φύσεως, από τα αυτοκίνητα μέχρι τα λεωφορεία και τα φορτηγά.

Αρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο, σε περίπτωση που εφαρμοστεί, θα είναι σε θέση να αποτρέψει 25.000 θανάτους εντός 15ετίας. Παρ’ όλα αυτά προειδοποίησε ότι ενόψει και των ευρωεκλογών ένα τέτοιο νομοσχέδιο θα χρειαζόταν αρκετό καιρό για να εγκριθεί από τη βουλή.

Η τεχνολογία έξυπνης υπηρεσίας ταχυτητων θα λειτουργεί μέσω μια κάμερα, η οποία θα αναγνωρίζει τα σήματα για τα όρια ταχύτητας, ή μέσω ενός υπολογιστή, ο οποίος θα χρησιμοποιεί GPS «για να συμβουλεύει τους οδηγούς και το τρέχον όριο ταχύτητας και να περιορίζει αυτομάτως της ταχύτητας του οχήματος σε περίπτωση που χρειαστεί» προσαρμόζοντας την ισχύ της μηχανής, χωρίς χρήση φρένων, δηλώνει το ETSC.

Οι μοτοσικλετιστές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακάμψουν το συγκεκριμένο σύστημα.

πηγή:
NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR

Comments are closed.