Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε : 2310311140

 Νέα

March 15, 2019
Τι γίνεται με τις εξετάσεις οδήγησης?

Μέτα την πολύμηνη αναμονή των υποψηφίων οδηγών λόγω της απεργίας των εξεταστών (οκτ-2018 εώς φεβ-2019) ήρθε το πολυπόθητο νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση των εξετάσεων, το νέο πρόβλημα που δημιουργείται πλέον είναι ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί πρακτικά να εφαρμοστεί.

Τι αλλάζει στον τρόπο εξέτασης:

Βασική αλλαγή είναι πως οι πρακτικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται πλέον από έναν εξεταστή και θα χωρίζονται σε δύο στάδια.

Το πρώτο στάδιο, αφορά τις στατικές δοκιμασίες: Παρκάρισμα, οπισθογωνία. Ο εξεταζόμενος όμως δεν θα συνοδεύεται στο όχημα ούτε από τον εκπαιδευτή αλλά ούτε και τον εξεταστή, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Στο δεύτερο στάδιο θα περιλαμβάνεται η πορεία και η οδική συμπεριφορά, στο όχημα μέσα θα παραβρίσκεται εκπαιδευτής άλλης σχολής και όχι της σχολής που σας παρείχε την θεωρητική ή πρακτική εκπαίδευση.

Αν ωστόσο ο εξεταζόμενος απορριφθεί στο δεύτερο στάδιο επαναλαμβάνει στην επόμενη εξέταση και τα δύο.

Επίσης ο υποψήφιος οδηγός οφείλει να προσκομίζει ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την πρακτική εξέταση.(δεν υπάρχει στην αγορά τέτοιο προϊόν)

Γιατί δεν γίνονται εξετάσεις οδήγησης:

Προς το παρόν δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα διότι το νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών που ψηφίστηκε από από την βουλή είναι μη εφαρμόσιμο για τους εξής λόγους:

  1. Δεν υπάρχει στην αγορά προϊόν ασφαλιστικής εταιρείας που να δέχεται να καλύψει όχημα που το οδηγεί ΜΟΝΟΣ του κάποιος που δεν έχει ακόμα δίπλωμα.
  2. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί από το ΙΚΑ εάν επιτρέπεται να παρίσταται στο εκπαιδευτικό όχημα εκπαιδευτής που να μην έχει σχέση εργασίας με την σχολή που ανήκει το εκπαιδευτικό όχημα.(πρόστιμο για ανασφάλιστο 10.500€)
  3. Δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός εξετάσεων ειδικά στις μεγάλες περιφέρεις καθώς το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» το οποίο καθορίζει τις εξεταστικές επιτροπές δεν έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε να μπορεί να κληρώνει έναν εξεταστή.

Είμαστε αν αναμονή των εξελίξεων…

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Comments are closed.