Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε : 2310311140

 Νέα

October 29, 2017
Αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης – Πώς θα γίνονται οι εξετάσεις
traffic-moto

Ριζικές αλλαγές στην διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα έρχεται στη βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο θα προβλέπονται όλες οι αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές θα αφορούν κατά πρώτο λόγο τις εξετάσεις που πλέον θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που κυριαρχεί εδώ και χρόνια με τα «φακελάκια».

Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

Τέλος, όπως εκτίμησε ο κ. Μαυραγάνης με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας.

πηγη: cnn.gr

Comments are closed.